Golfbaren – Minigolf & Maximys

Detta koncept skapade vi för att erbjuda företag att spela minigolf på ett mer uppstyrt sätt. Marknaden för företagsaktiviteter hade redan börjat växa starkt med alltfler professionella bowlinghallar och aktivitetsanläggningar. Boulebar hade ganska nyligen påbörjat sin framgångsrika resa och det är framförallt där vi sökt inspiration genom åren. Genom att ordna en företagskväll på en minigolfbana, där en svensk världsmästare i sporten Bangolf stod för värdskap, skapade vi en unik aktivitet. Förutom en inkomstkälla och populär aktivitet bidrog vi till att marknadsföra sporten och dess stjärnor. Vi har nästan förvånats genom åren hur uppskattade dessa event har varit och nu med egen anläggning i form av Golfbaren kan vi erbjuda dessa aktiviteter varje dag. Vi har släppt ordet Mingelgolf och jobbar nu med paketen Golfbaren Standard & Golfbaren Master (spel med världsmästare) som tillsammans med vår goda mat & dryck är mycket uppskattade.

Referenser
Ca 100 företagskunder under åren 2004-2012, några exempel:
SEB, SHB, Nordea, AstraZeneca, L´óreal, Eventum, Oriflame, Ericsson, Skanska, HSB, Posten, Lindahls Advokater, SvD, Nacka Kommun, Värmdö Kommun, OMX mfl.

Detta koncept skapade vi för att erbjuda golfare att ta del av vår kompetens inom puttning, den av många ansett som viktigaste delen av golfspelet. Som bangolfare gör man inget annat än puttar hela tiden. När vi började studera golfen och just puttning närmare såg vi att det fanns fler gemensamma nämnare än vi först trodde. När det sedan visade sig att vi i många fall var bättre än tom välavlönade golfproffs på denna del av spelet blev vi inspirerade. En viktig del och tanke med detta koncept var också att inspirera golfare att ta sig till bangolfbanor för en annorlunda (och roligare…) form av puttningsträning. Detta har framförallt fungerat bra på Golfbaren där vi har det finaste konstgräset och medvetet har designat hålen för att utmana både bangolfare och golfare. Vi arrangerade sommaren 2014 en informell match mellan Filiph Svensson, världsetta i bangolf och Joakim Lagergren, Europatourproffs. Joakim pressade Filiph men nådde inte ända fram. Bägge spelarna vitsordade hur kul det var att det nu finns en anläggning där golfare kan möta bangolfare på mer lika villkor.

Referenser
VI har föreläst och puttat med alltifrån nybörjare till svenska tourproffs, exempel nedan:
Ulnna GC, Bro Hof Slott GC, PGA (föreläsning årlig konferens för 400 tränare), Carin Koch, Pelle Edberg, Henrik Nyström, Amatörlandslaget (Jonas Blixt, Alex Noren mfl)

Detta koncept skapade vi för att vi såg ett behov att utveckla den gamla tidens bangolfbanor. Äventyrsgolf hade börjat göra sitt intåg i landet på allvar, men många av de banor som byggdes saknade den kvalitet och spelkänsla vi ansåg att man kunde förvänta sig av en bra minigolfbana. Hans Olofsson var personligen en av de drivande i processen bakom att skapa MOS, bangolfens fjärde ”underlag”. Minigolf Open Standard som det utläses är ett sätt att öppna upp för även de nya anläggningar att tävlingsklassas. De byggs ju mera friliggande och inte efter klassiska bangolfnormer med bara raka vinklar etc. En central i Putting Course-konceptet och vår inställning till en minigolfanläggning har alltid varit helheten. Dels måste man skapa en inbjudande serveringslösning, men också ett helhetstänk och koncept, gärna tema för hela banan. Där har vi sedan starten jobbat med LG Nilsson & Björn Ollner, som är två av Sveriges vassaste destinationsutvecklare och upplevelsedesigners.

Referenser
Vi har drivit, byggt & designat ett flertal banor redan innan Golfbaren, några exempel:
Siggesta Gårds Äventyrsgolf Värmdö Runt (ny design och drift 2004-2006), Åkersberga Putting Course (design och drift 2007), Malmö Äventyrsgolf (design och drift 2010-2012), Lida Friluftsgolf, Inka Golf på Fame World mfl

Mingelgolf – spela med en världsmästare
Puttabra – putta lika bra som en bangolfare
  • Hans Olofsson uppställning puttning.

  • Hans Olofsson och Europatourproffset Henrik Nyström

  • Hans Olofsson puttningsclinic på golfmässa

Putting Course – minigolf designad av världsmästare
  • Åkersberga putting course temadesign golf, 12 lokala golfhål som förebild

  • Malmö Äventyrsgolf lokal temadesign deluxe med Öresundsbron mm

  • Inka Golf tropiskt designad minigolfbana i växthus i samarbete med Bert Karlsson